Православним вірянам Білорусі офіційно заборонили брати участь в таїнствах нової Православної церкви України.

Про це заявив офіційний представник Білоруської православної церкви Сергій Лепін.

Зокрема, він розповів, що білоруські віряни не можуть брати участі в богослужіннях новоствореної Православної церкви України.

Більше того представник церкви офіційно прийняв сторону РПЦ стосовно утвореної Православної церкви України.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

"Як до певних зовнішніх подій, які не мають відношення безпосередньо до життя канонічної православної церкви", - заявив він.

Також він додав, що офіційне керівництво Білоруської церкви не надсилало жодних привітань митрополиту Київському Епіфанію, який очолив Об'єднану церкву.

На питання, чи будуть підтримуватися контакти між БПЦ та ПЦУ, Лепин відповів негативно.

"Які контакти? Звичайні добросусідські контакти. Ми не шукаємо війни, ворожнечі. Ми друзі для всіх. Дружба дружбою, але певні питання все ж окремо. Ні про які або канонічних, літургійних відносинах мова не йде. Вони неможливі з цією церквою", - відповів представник православної церкви Білорусі.

Разом з тим варто відзначити, що предстоятель РПЦ патріарх Кирило зробив заяву щодо того, що надання незалежності православної церкви в Україні неприпустимо.

Про це патріарх заявив під час проповіді у храмі Святої Тетяни в Любліно.

"Може бути, ці люди, прихильники незалежної церкви, і праві, і в незалежній державі повинна бути як би і незалежна церква? Чому б не припустити таке відносно України?.. Не можна допустити", - сказав Кирило.

Також патріарх Кирило зазначив, що прихильники незалежної УПЦ "наповнені злістю, готові насильно добиватися своєї мети і погубити життя інших людей".

Раніше повідомлялося, що від запрошення на Об'єднавчий собор відмовилися митрополит Онуфрій та інші ієрархи Української православної церкви Московського патріархату. Відомо, що листи з запрошеннями поїхали назад на Фанар.

Про це стало відомо завдяки повідомленням Союзу православних журналістів, які послалися на власні джерела в неофіційних церковних колах.

"Блаженніший Онуфрій, отримавши від патріарха Варфоломія лист із запрошенням на "Об'єднавчий Собор", запечатав послання в конверт і без відповіді відправив назад автору", - повідомляють журналісти.

Нагадаємо, черговий митрополит УПЦ МП підтримав автокефалію.

Як повідомляв "Знай.ua", московські попи геть збожеволіли через втрату України.

Також "Знай.ua" писав, що митрополит Симеон розкрив закулісся УПЦ МП.

В Україні створили Єдину помісну православну церкву