Митрополит Черкаський і Канівський Софроній (Дмитрук) не зміг приїхати на Об'єднавчий собор українських православних церков за станом здоров'я. Хоча його присутність передбачалося.

Всього з 10 архієреїв УПЦ МП, чия поява очікували в Софії Київській, фізично дісталися лише двоє – митрополити Переяслав-Хмельницький Олександр (Драбинко) та Вінницький Симеон (Шостацький).

Митрополит Софроній надіслав відеозвернення, а решта відсутні передали письмові доручення присутнім колегам голосувати від їхнього імені. Імена цих єпископів відомі, проте за результатами обговорення на Соборі було прийнято рішення письмові доручення не зараховувати за реальні голоси.

У своєму відеозверненні митрополит Софроній закликав учасників Собору при прийнятті рішень керуватися інтересами народу і країни, а свої особисті відсунути на другий план.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Коли будете дивитися, дивіться дуже добре. І приймайте всі пропозиції, які будуть представлені на Соборі, для нашої автокефальної церкви. Якщо автокефальна - щоб вона була автокефальною, ні від кого не залежною церквою... Щоб ми знали, що у нас є автокефалія, але управління і розпорядження всіма внутрішніми духовними благами покладено на нас, на нашу церкву", - заявив митрополит Софроній.

"Нехай Бог благословить усіх, щоб підходили до цього розумно", - підсумував архієрей у своєму зверненні.

Нагадаємо, Вінницькі віруючі підтримали митрополита Симеона і перейшли до Православної церкви України. Вінницький прихід приєднався до церкви УП.

Як повідомляв Знай. ua, Ватикан сказав "так" єдиної української церкви. Українська церква набуває для Ватикану суб'єктність.

Знай. ua писав, ряди УПЦ МП значно порідшали після Об'єднавчого собору: канонічна зрада. Були звільнені два ієрархи.