В УПЦ МП страшенно бояться греків. А якщо точніше – то "повної залежності від них. На існуючу "небезпека" поскаржився митрополит Черкаський і Канівський Софроній (Дмитрук), телеканалу Даний Час. Його слова передає "Радіо Свобода".

"З моєї точки зору, таке і попередження, і небезпека. Станеться так, що наш томос перетвориться в залежність, повну залежність від греків ... Про це ще поки ніхто не говорить, але я думаю ... треба придивитися", - сказав він.

Софроній додав, що попереджав українського президента Петра Порошенко "не надто довіряти грекам"

"Нас колись вчили в академії, що греки улесливі донині. Так нам говорили. Так що тут треба бути дуже обережними і дуже, ну, розумно діяти, щоб потім не було нарікань. Зараз його всі лають, ну, не всі, деякі ... Якщо наша церква отримає томос, буде називатися автокефальною і вона не буде вільною, буде ще більше різноманітних нарікань ", - додав він.

Що стосується обрання предстоятеля нової Незалежної Української Церкви, Софроній сказав:

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Моя думка, щоб представник або голова нашої церкви автокефальної був призначений або надано канонічної церкви".

Як повідомляв портал "Знай.uа", московські попи записали Порошенко в свої ряди: був дияконом. Намісник Почаївської лаври оскандалився фейковою заявою.

У Порошенка прокоментували заяву митрополита про те, що чинний гарант у минулому нібито був іподияконом УПЦ МП.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на офіційну заяву Адміністрації президента.

У заяві йдеться, що інформація про те, що Петро Порошенко був іподияконом УПЦ МП, не відповідає дійсності.

Нагадаємо, митрополит УПЦ МП звернувся до Путіна за допомогою: "мій християнський обов'язок.

в УПЦ КП після засідання Синоду виступили з терміновим заявою: "кожен вважає себе стратегом.

З наближенням Об'єднавчого собору зросла кількість "релігієзнавців".

Представники Української православної церкви Київського патріархату закликали користуватися першоджерелами, а не поширювати чутки про майбутнього предстоятеля єдиної помісної УПЦ.

Про це на сторінці в Facebook поінформував керівник інформаційного відділу УПЦ КП, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря).

На думку архієпископа, з наближенням Об'єднавчого собору зросла кількість "релігієзнавців" і коментаторів теми. За його словами, патріарх Філарет 19 листопада розповів, як буде діяти, у разі висунення від УПЦ КП його кандидатури в предстоятелі.