Православна церква України налічує сім тисяч парафій, станом на 20 грудня 2018 року.

Про механізм переходу парафій розповів митрополит Київський і всієї України Епіфаній, передає телеканал 1+1.

"Зараз об'єднана Православна церква України налічує приблизно сім тисяч парафій. Але я б не хотів прогнозувати певну кількість, ставити певні завдання, щоб кількісно збільшувати цю церкву", - зазначив митрополит.

Священнослужитель наголосив, що потрібно працювати над тим, щоб цей процес був мирним.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Переходи, які будуть в майбутньому, відбувалися тільки мирним шляхом, і не було протистоянь", - додав митрополит.

Крім того, він розповів про механізм переходу парафій.

"Громада повинна провести збори і визначитися шляхом голосування, після цього віруючі повинні звернутися до місцевого архієрея або до місцевої влади, які розкажуть про подальші дії для переходу в ПЦУ", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, український Томос, який буде офіційно отримано новообраним предстоятелем Української автокефальної церкви митрополитом Єпіфанієм, довів до істерики главу РПЦ, патріарха Кирила Гундяєва. Він опублікував на офіційному сайті російської церкви заяву, в якій назвав Томос – трагедією, а Єпіфанія – розкольником.

Як повідомляв портал Знай.ua, Путін пообіцяв криваві наслідки створення Православної церкви України.

Також Знай.ua писав, Верховна Рада України прийняла законопроект, яким зобов'язала Українську православну церкву Московського патріархату в обов'язковому порядку вказувати в назві належність до російської православної церкви.