Мінська єпархія Білоруської православної церкви офіційно назвала свою позицію з приводу Православної церкви України та обрання її голови митрополита Єпіфанія.

Про це стало відомо з прес-служби Білоруської православної церкви.

Стверджується, що БПЦ назвала створення ПЦУ та обрання її голови "посяганням Константинополя на канонічну територію Російської православної церкви".

Визнати розкольницької громадою Автокефальну церкву на чолі з митрополитом київським і всієї України Епіфанієм. Пояснити неможливість служити з духовенством цієї церкви, – йдеться у заяві Мінської єпархії.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

До того ж, Білоруська церква повідомила, що буде молитися за вирішення конфлікту на землі України", зцілення "розколу" і світ серед братнього народу України.

Відомо, що БПЦ висловила підтримку главі УПЦ МП Онуфрію і висловила подяку Московського патріарха Кирила за "твердість позиції за чистоту церковних канонів".

Підтримати рішення Синоду Російської православної церкви, Синоду Білоруської православної церкви та інших структур про неможливість євхаристійного спілкування з Константинопольським патріархатом, – заяву Білоруської церкви.

Нагадаємо, Патріарху Кирилу дали три місяці в Україні, потім - "нехай щастить"

Філія Московського патріархату, іменований Української православної церковьюповинен провести ребрендинг.

Якщо за три місяці росіяни не перейменуються на Російську православну церкву - втратять реєстрацію. Таку заяву зробив народний депутат від "Народного фронту" Сергій Висоцький, співавтор ухваленого закону, яким парламент фактично зобов'язав УПЦ МП змінити назву на РПЦ.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Кирило Гундяєв обрушив свій диявольський гнів на Вселенський Патріархат

Московський патріарх Кирило звинуватив Вселенський патріархат в агресії, оскільки він надав автокефалію української Православної церкви.

Також "Знай.ua" писав про те, що Священик відмовився поховати померлу: занадто далеко добиратися

В с. Воля Якубова Дрогобицького району Львівської області місцевий священик, який належить до УГКЦ, відмовився поховати жінку, про що в соціальних повідомили місцеві жителі.