У Національному Банку України заявили, що вже в другому кварталі 2020 року рівень безробіття через пандемію коронавірусу виросте до 12%.

Про це йдеться в інфляційному звіті Нацбанку.

Відтак, як відзначається, введення карантину, яке припало на другу половину березня, не мало значного впливу на рівень безробіття в 1 кварталі, щоправда, вже у другому кварталі це показник зросте до 12%.

"Разом з тим у другому кварталі рівень безробіття виросте до близько 12% у сезонно скоригованому вираженні", - йдеться в повідомлені.

Зокрема, у Нацбанку пояснили, що така оцінка ґрунтується на прогнозі по спаду реального ВВП у другому кварталі і на результатах соцопитувань про кількість осіб, які раніше працювали, але втратили роботу через запровадження карантинних заходів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

"Водночас оцінки скориговані на припущенні про певному розширенні штату на підприємствах, які зіткнулися з підвищеним попитом на свої товари і послуги, а також, що частина тих, хто втратив роботу або був в її пошуках до введення карантину, відмовиться від намірів знайти роботу і вибуде з робочої сили ", - йдеться в інфляційному звіті.

Окрім цього, в НБУ спрогнозували, що разом з відновленням економіки, яке припаде на 2021 рік, заробітні плати знову будуть рости, а рівень безробіття поступово повернеться до докризових 8-9%. Очікується, що споживчі настрої повністю відновляться, а приватне споживання в 2021-2022 роках буде зростати темпами 5-7% на рік.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, українським пенсіонерам анонсували нові виплати.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що пенсії і зарплати українців перерахують в 2020 році.

Також портал "Знай.ua" писав, що експерт знайшов прогалини в бюджеті-2020.