Ініціатива Євросоюзу запровадити так званий "Covid-паспорт", в якому буде довідка про відсутність зараження коронавірусом, не має ускладнити безвізовий режим для українців до країн ЄС.

Про це заявив віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко, передає "Сьогодні".

"ЄС дійсно обговорює це питання, тому що один з членів ЄС його підняв. І навіть не один. Є рекомендація ВООЗ, яка не рекомендує вдаватися до таких дій. На сьогоднішній день уряд розділяє те, що рекомендує ВООЗ. Тому що можна отримати "паспорт", а завтра десь у тролейбусі дорогою додому підхопити вірус. Більше того, ситуація ускладнюється тим, що фіксуються випадки повторного зараження коронавірусом, зокрема, в Китаї. Тому, наскільки такі заходи ефективні – це важливе питання, на яке, я впевнений, ні в Греції, ні в ЄС немає відповіді", - заявив дипломат.

Вадим Пристайко
Вадим Пристайко, https://mfa.gov.ua/

Крім того, Пристайко спрогнозував, яке буде прийнято політичне рішення на тлі паніки та націоналістичних вимог.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Я думаю, що це може бути щось на зразок медичних страховок, наявність яких вимагається від кожного туриста, який слідує в європейську або будь-яку іншу країну. Так само і з Україною, до речі. Багато тропічних країн, наприклад, вимагають від тих, хто в'їжджає показати список щеплень. Думаю, щось близько до цього в остаточному документі ЄС і буде. Але я точно не припускаю, що безвіз з Україною буде якимось чином ускладнений", - зазначив він.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, чому влада не хоче випускати заробітчан і до чого це може призвести.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні з'явився перший сайт з медитаціями. Проект #медитуй спрямований на те, щоб допомогти людям впоратися зі стресом, почуттям тривоги і безвиході.

Також портал Знай.uа писав про журналіста, який розповів, чому IQOS найкраща альтернатива палінню і як змінилося його життя за рік без цигарок.