З'явилася інформація, що семикласник з Києва удосконалив скрипт для Європейського космічного агентства та тепер його можуть використовувати учені з усього світу. Про це повідомляє пресслужба Малої академії наук України.

Так, юний киянин взяв участь у конкурсі "Еко-погляд", де обігнав понад 300 суперників і грандіозно здобув перемогу. Його скрипт дозволить зі супутників точніше відрізнити здорову рослинність від хворої.

Екологія, pxhere

"Модифікований скрипт дозволить зі супутників точніше відрізнити здорову рослинність від хворої. За свою роботу Артем Шелестов посів перше місце серед 341 учасника на Всеукраїнському конкурсі "Еко-погляд" Малої академії наук України, який проводився в дистанційному форматі. Школяр досліджував кореляцію між зеленими насадженнями та якістю атмосферного повітря міста Києва", — йдеться у повідомленні.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Нагадаємо, що у Києві зафіксували сильне забруднення повітря.

Як повідомляв портал "Знай.ua", фахівці пояснили, що сталося з кліматом в Україні.

Також "Знай.ua" писав, що в Україні висихають озера та міліють річки.