Українські правоохоронці викрили злочинну групу, яка займалася викраденням ікон з церков у декількох областях. Організатора та двох причетних осіб затримано, в Одесі, Києві та Хмельницькому проведені обшуки.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Угруповання підозрюється у проникненнях у храми і крадіжках у період з 2018 по 2020 роки. Останнім злочином стало пограбування церкви, розташованої в селі Михайлівка Вінницької області, де було викрадено три ікони 1860 року,

"Завдяки злагодженим діям понад 70 правоохоронців, на території міст Одеси, Києва та Хмельницького проведено понад 13 санкціонованих обшуків. За їх результатами виявлено та вилучено велику кількість ікон, знаряддя вчинення злочинів, грошові кошти, автомобілі тощо.

Наразі затримано організатора та двох виконавців злочинів. Їм повідомлено про підозру у крадіжках, поєднаних з проникненням у приміщення, вчинених у великих розмірах (ч. ч. 3, 4 ст. 185 КК України). Наразі вирішується питання про обрання відносно них запобіжного заходу та накладення арешту на майно", - повідомляє пресслужба Офісу прокурора.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

На фото з обшуків, представлених правоохоронцями, можна побачити декілька десятків ікон різного віку, нагороди та іноземну валюту.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше під Києвом з церкви вкрали вино та ікони (фото).

Як повідомляв портал Знай.ua, Під носом у московських попів: з Києво-Печерської лаври поцупили унікальну святиню, злодія засікла камера.

Також Знай.ua писав, що Зловмисники викрали святині з Києво-печерської лаври (відео).