Директор комунальної Глухівської міської лікарні в Сумській області Анатолій Кияшко оголосив голодування через брак фінансів. При цьому в Національній службі охорони здоров'я України обіцяють, що гроші виділять через 2-3 дні.

Про це повідомив сам Кияшко у відеозверненні, яке опублікувала телерадіокомпанія "Глухів".

За його словами, Глухівська міська лікарня не може укласти договір з НСЗУ на фінансування у повному обсязі. Тому грошей не вистачає навіть на зарплату медпрацівникам.

"За півтора останніх місяця я зробив усе, що було в моїх силах, звертався за допомогою в різні інстанції, але безрезультатно. У зв'язку з цим з сьогоднішнього дня я оголошую голодування. Воно триватиме до тих пір, поки не отримає зарплату колектив", - заявив Кияшко.

Він уточнив, що повне фінансування лікарня не може отримати через те, що помилково НСЗУ направили дані не за повний рік, а за квартал. Дані стосувалися кількості людей, яких проконсультували, пролікували та яким зробили операції в Глухівській лікарні за 2018 рік.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Глухівська лікарня неодноразово повідомляла НСЗУ про помилку в статистиці, але досі її ніхто не виправив. Тому лікарня отримала кошти від НСЗУ не в повному обсязі, а лише на три місяці в сумі 867 000 гривень", - пояснив директор.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, медреформу хочуть змінити – Зеленський замахнувся на святиню Супрун.

Як повідомляв портал Знай.uа, МОЗ завершує підготовку документа з ослаблення карантину в Україні.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні масово скоротять лікарів, МОЗ відповіли на наболілі питання медреформи.