Відомий український педіатр Євген Комаровський під час епідемії коронавіруса дає корисні поради українцям, цього разу він відповів на запитання керівника невеликої компанії про те, як найкраще налагодити процес роботи в офісі так, щоб мінімізувати ризик зараження коронавірусом.

Відповідне відео він опублікував на YouTube.

Комаровський стверджує, що повністю усунути ризики, коли співробітник добирається з дому до офісу, не можна.

"На прикладі мого офісу. У мене працюють або ті співробітники, яким можна дійти до офісу пішки, або ті, хто може приїхати на особистому автомобілі і ні з ким по дорозі не контактувати. Всі інші працюють віддалено. Це одна з рекомендацій по роботі", - розповів лікар.

Комаровський підкреслив, що завжди важливо в першу чергу оцінювати ризики. Якщо є співробітники старше 65 років, у яких гіпертонічна хвороба, виражене ожиріння, то ці працівники не повинні виходити на роботу.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Оцінюємо стан здоров'я. Ми сподіваємося, що співробітники адекватні і в соплях з закладеним носом не прийдуть, а якщо є можливість протестувати – то взагалі чудово. Важливо, щоб в офісі було не менше 8 квадратних метрів на людину. Менше – завжди ризик. Між робочими столами повинно бути більше 2 метрів. Дуже важливо контролювати якість повітря. Оптимальна вологість повітря – від 40 до 60%", - стверджує Комаровський.

Доктор підкреслює, що одне з найважливіших – це повітрообмін.

"Оплачуємо загартовуючі процедури і біг підтюпцем всім співробітникам. Всіх, хто боїться протягів – виховуємо, навчаємо, закаляємо. Забезпечуємо в офісі по можливості відкриті кватирки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Комаровський втрутився в історію з Тодоренко та домашнім насильством.

Як повідомляв Знай. ua, доктор Комаровський назвав ефективний метод зміцнення імунітету.

Також Знай. ua писав, що доктор Комаровський дав простий рецепт дезінфікуючого засобу.