В Україні після індексації пенсіонерам перерахують пенсії, однак доплати отримають далеко не всі. Виявилося, що на 11% пенсію підвищать лише 6,9 млн пенсіонерів з 11,4 млн.

Таким чином виходить, що додаткові виплати не отримають 4,5 млн пенсіонерів. Їх індексація практично не торкнеться, хоча її і проведуть.

До першої категорії належать українці, які мало заробляли під час своєї трудової діяльності. У другу категорію увійшли українці зі спецпенсиями, які виходили на відпочинок за спеціальними законами. Це силовики, судді, прокурори, нардепи і ще цілий ряд категорій. Їх травнева індексація не торкнеться.

пенсіонерка, фото Pxhere
пенсіонерка, фото Pxhere

Третя категорія пенсіонерів, які не відчують на собі індексацію – ті, хто отримує надбавки за стаж роботи. У чоловіків – більше 35 років, у жінок – понад 30 років.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Без доплат таким чином можуть залишитися в травні мільйони українців, які отримували невелику зарплату.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 90-річна бабуся влаштувала форсаж на білому кабріолеті, відео підірвало Україну.

Як повідомляв Знай. ua, кияни отримають додаткові гроші, кому пощастить на карантині.

Також Знай. ua писав, що бізнесменам допоможуть прогодувати дітей на карантині, як отримати виплату.