Будь-який пошук роботи починається з грамотного написання резюме. Однак не всі вміють це робити і деколи допускають банальні помилки, які можуть зіграти вирішальну роль при відборі кандидата на ту чи іншу посаду.

Засновниця компанії Staff Service, яка надає послуги аутсорсингу, аутстафінгу, рекрутингу та HR-консалтингу, Юлія Кирилюк розповіла Знай.uа, на що варто звернути увагу при складанні резюме.

Юлія Кирилюк, фото з особистого архіву експерта
Юлія Кирилюк, фото з особистого архіву експерта

"Думаю, що зараз всі вже надивилися серіалів, начиталися книжок, освоїли кулінарні майстер-класи - саме час подивитися на своє резюме. З найголовнішого - це чесність, в першу чергу з самим собою (чого ти хочеш, які твої досягнення і промахи та що ти готовий робити далі). Резюме - це не хронологія дат і місць роботи (адже це не історичний нарис), це те, хто ти є зараз і що ти хочеш у майбутньому. Вкладайте сенс в резюме", - порадила експерт.

За словами Юлії Кирилюк, найбільш поширена помилка в резюме пов'язана саме з фотографією.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Всім подобається спілкуватися з приємною і доброзичливою людиною. А що чекати від кандидата, який робить фото в напівтемній машині у відображенні дзеркала заднього виду? Або ось ще приклад фото - прекрасний букет квітів та у правому нижньому кутку щаслива володарка букета. Потрудіться зробити чітке і приємне фото в бізнес-стилі і не обов'язково в повний зріст (якщо це не потрібно роботодавцем для вакансії). Довжина ваших ніг не повинна грати ніякої ролі при прийомі на роботу", - прокоментувала спеціаліст.

Резюме 2019
Резюме 2019

Також вона поділилася порадами, у якому випадку необхідний супровідний лист до резюме:

- у вас є конкурентні переваги і ви хочете підкреслити їх;

- у вас є здобутки, які належать до заявленої вакансії;

- у вас є величезне бажання працювати на цій посаді (найчастіше високий рівень мотивації - відмінний привід, щоб написати);

- ви хочете висловити повагу і увагу одержувачу листа (особисте звернення - це завжди приємно, тільки за умови, що ви звертаєтеся правильно і не плутаєте імен і букв в імені)

І в будь-якому випадку, якщо ви вмієте писати красиві мотиваційні листи. Завжди приємно читати, коли це красиво.

Розглянемо типові помилки, що допускають шукачі, при формуванні свого резюме. 1. Граматика та...

Geplaatst door Staff Service - Recruiting, Outsourcing, Outstaffing, HR-Consulting op Maandag 13 april 2020

Нагадаємо, раніше Юлія Кирилюк розповіла Знай.uа, на яку роботу в умовах карантину можуть розраховувати українці.

Також прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, як будуть запускати громадський транспорт в Україні.

Також читайте матеріал Знай.uа про те, що кияни підняли хвилю протестів і вимагають від Кличка завершення карантину.