З'явилася інформація, що в Україні після процедури індексації буде збільшено пенсійні виплати, проте мільйони громадян залишаться без "бонусів" взагалі, або отримають досить незначну надбавку. Виникає питання, чому відпрацювавши на благо країни більше 40 років люди повинні жити в обмежених обставинах і виживати на дві тисячі гривень на місяць.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських видань.

пенсіонери в Україні, фото Pxhere
пенсіонери в Україні, фото Pxhere

За словами представників Пенсійного фонду, основну роль при розрахунку пенсії грає не стаж, а зарплата, яку ви отримували протягом своєї трудової діяльності. А коефіцієнт цього стажу в Україні знизили з 1,5% до 1%.

Пенсії українцям розраховують за формулою: середня зарплата в Україні за останні три роки (цифру дає ПФУ) множать на співвідношення своєї зарплати до середньої, потім множать на стаж у роках і ще раз множать на той самий коефіцієнт (1%).

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Пенсіонери, фото з вільних джерел
Пенсіонери, фото з вільних джерел

При цьому багато пенсіонерів, які одержували низьку зарплату, при такій формулі не дотягують навіть до "мінімалки" 1638 грн (на даний момент). Тоді цю різницю, наприклад 200-300 гривень, держава "дарує" пенсіонеру. Коли ж справа доходить до щорічної індексації, цю саму надбавку плюсують не до 1638 гривень, а до вашої пенсії, розрахованої за формулою. Ось і виходить, що хтось щороку намагається дотягнути до "мінімалки", а комусь додають 5-10 грн.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні готують перерахунок пенсій – як це відбудеться і кого торкнеться.

Як повідомляв Знай.uа водіям відправлятимуть штрафи за порушення ПДР на e-mail, коли прийдуть "листи щастя".

Знай.uа писав, Шмигаль пообіцяв розігріти економіку України підвищенням пенсій, коли чекати на виплати.