Власники дитячих закладів сподіваються, що їхній бізнес буде поставлено в рівні умови з рештою, та чи станеться так і чи запустять дитячі табори, поки невідомо. Про це розповів Борис Лебедцов, заступник Міністра соціальної політики, в ефірі на каналі "1+1".

Вже два місяці без права бодай на зустрічі з друзями і прогулянки у парках діти сидять у своїх кімнатах. Бабуся у селі чи дачний будинок є далеко не у кожного. А дитячі табори через пандемію під загрозою вимирання. Відкрити їх уряд запланував аж на третій етап виходу з карантину. Найбільш популярний табір серед українців - "Артек", що в Карпатах.

Тож шанс провести літо на природі наразі опинився під загрозою, як і подальше існування дитячих таборів для відпочинку.

Борис Лебедцов, заступник Міністра соціальної політики, в ефірі на каналі "1+1"

🔔 НАЖИВО: Борис Лебедцов, заступник Міністра соціальної політики, в ефірі каналу "1+1" про дитячі табори

Geplaatst door Міністерство соціальної політики України op Zondag 10 mei 2020

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

У міністерстві соціальної політики розповідають, що минулого літа в дитячих таборах країни побувало близько двох з половиною мільйонів дітей. Їх оздоровлювали майже 10 з половиною тисяч літніх баз. Цього року, погоджуються у міністерстві, цей бізнес у скрутному становищі, та як з цього становища виходити – держава відповіді поки не має.

Школярі, фото: Pxhere
Школярі, фото: Pxhere

"Ми не знаємо, що буде після 22 травня. Які будуть ухвалені міри кабінету міністрів. Які будуть обмеження. Це вже буде відпрацьовуватися ближче до червня місяця", - каже заступник міністра соціальної політики Борис Лебедцов.

Але багато батьків завчасно купили путівки на літо для дітей, а це немало-небагато в районі 10 тисяч на одну особу.

У мінсоцполітики чекають рішень кабміну, у дитячих таборах вирішили не чекати офіційного рішення і готуються до відкриття, як тільки його дозволять.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, які професії помруть і чого захочуть роботодавці після карантину, поради експертів.

Як повідомляв портал Знай.ua, Не жіночі професії? Ми доведемо вам, що таких не існує!

Також Знай.ua писав, що Професії сфери обслуговування визнані вченими найстресовішими.