Магазини торгової мережі "Епіцентр" продовжують роботу попри карантинні обмеження і навіть відмовилися від низки заходів безпеки.

Про це повідомляє Telegram-канал "Народный ревизор".

Скріншот Telegram
Скріншот Telegram

"Об'їхавши кілька магазинів в Києві, можна побачити одну і ту ж картину - продають всі категорії товарів і зняли ряд запобіжних заходів, переставши робити обов'язковий скринінг і стежити за кількістю відвідувачів у магазині. При цьому, інші великі торгові центри в Києві поки закриті (мерія дозволила відкритися тільки магазинам площею до 300 квадратних метрів)", - пишуть в оригінальному дописі.

Так, згідно з повідомленням, у київському магазині "Епіцентр" на вул. Алмазній, 6 вже не роблять температурний скринінг і не обмежують кількість відвідувачів. Аналогічною ситуація є й в гіпермаркеті на Оболоні.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Епіцентр", який знаходиться у співвласності народного депутата Олександра Гереги, не уперше зазнає критики за період карантину. Багато українців підозрюють, що ця мережа грає зовсім по іншим правилам, ніж звичайний бізнес.

До редакції порталу Знай звернулися представники компанії Епіцентр та прокоментували наведені вище події. Наводимо коментар компанії без ремарок редакції:

"У побутово-господарському магазині «Епіцентр» введені суворі європейські стандарти санітарно-гігієнічного контролю для безпеки покупців.

Згідно з встановленими обмеженнями до торговельного залу допускається не більше однієї людини на 10 кв. м. У всіх відвідувачів в обов’язковому порядку при вході у магазин вимірюється температура.

Для забезпечення санітарно-гігієнічних норм у торговельному залі постійно протягом дня проводиться вологе прибирання спецзасобами, а кожну годину здійснюється додаткова санітарна обробка дезінфікуючими засобами обладнання, з яким контактують покупці – каси, візочки, кошики тощо. Щоночі у магазині проводиться кварцування приміщень, де в робочі часи перебуває велика кількість людей.

У торгових відділах, прикасових зонах, приміщеннях для персоналу та санвузлах встановлені засоби для дезінфекції рук.

Після вашого повідомлення ми провели додаткову роз'яснювальну роботу з керівництвом зазначених магазинів про необхідність чіткого дотримання встановлених санітарно-гігієнічних норм"

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Може б з ринками так? Кабміну треба був лише день, щоб дозволити роботу Епіцентру.

Як повідомляв портал Знай.ua, Пальчевський пояснив, як "дармові" маски з Китаю потрапили в Епіцентр - "Всім за гроші, йому безкоштовно".

Також Знай.ua писав, що Епіцентр повністю оплатив рейс Мрії, який зустрічав Зеленський - коментар.