Стало відомо, яким буде курс іноземних валют за даними Національного банку України (НБУ) на вихідні дні, 16-17 травня 2020 року.

У порівнянні з показниками у п'ятницю, 15 травня, гривня трохи зміцніла в своїх позиціях, її показник – 26,63 за долар. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют НБУ на 17 травня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 1 долар США – 26,6380 гривень;

- 1 євро – 28,7677 гривень;

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Таким чином, курс долара став дешевше на 4 копійки. При цьому євро зменшився в ціні на дві копійки.

карантинний долар, фотожаба з відкритих джерел
карантинний долар, фотожаба з відкритих джерел

На тижні, що минає, всупереч прогнозам наших експертів, курс долара таки опустився нижче 27 гривень.

Нацбанк, що чотири дні поспіль не міняв офіційний курс гривні, раптом «згадав» про це і спершу зміцнив гривню на 3 копійки, потім відразу на десять копійок, а до вихідних додав ще копійку – до 26,68 грн / долар. На понеділок, 18 травня, регулятором був виставлений курс 26,64 грн / долар.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що уряд вводить дешеві кредити для українців у цьому році. Програма "Повертайся і залишайся" передбачає, що частина відсотків по кредитах буде виплачуватися з держбюджету.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні американська валюта у 2020 році, в середньому, буде тримати відмітку в 28,85 гривень за одну американську купюру. А ось під кінець року - 29,5 гривень за долар.

Також портал Знай.ua писав, що ВВП України у 2020 році скоротиться на 4-9% в залежності від тривалості карантину, прогнозують експерти. Спеціаліст змоделював два сценарії розвитку ситуації за умови поширення коронавірусу.