В Україні поступово послаблюють карантин. Вже відкрили ряд закладів і державних установ, готуються до запуску транспорту. Тим не менш, пандемія коронавіруса ще не закінчилася, і небезпека ще зберігається. Тому в Центрі громадського здоров'я нагадує про необхідність зберігати соціальну дистанцію.

У Центрі нагадують, що коронавірус передається повітряно-крапельним шляхом. Хвора людина поширює частинки з віріона при кашлі або чханні. Якщо вірус потрапляє на слизові оболонки особи – очей, носа, ротової порожнини, відбувається зараження людини COVID-19. Зараз, при ослабленні карантинних заходів, особливо важливо дотримуватися рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я.
У зв'язку з цим Центр громадської охорони здоров'я рекомендує дотримуватися дистанції в 1 метр. Крім того, в ЦОЗ нагадують про важливість носіння медичних масок. Особливо важливо дотримуватися цих вимог людям у віці 50 років і старше. Вони входять в головну групу ризику.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, психіка під час карантину – як самоізоляція здатна вплинути на людину.

Як повідомляв Знай.uа, тотальне безробіття і зубожіння — карантин в Україні нищить провідні галузі.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Знай.uа писав, українцям продають небезпечні антисептики – підроблені засоби залишають опік і не тільки.