Препарат "Амізон Макс" від української фармкомпанії "Фармак" не може застосовуватися для лікування коронавірусу, оскільки за всіма ознаками це звичайний доморощений фуфломіцин - про це пише NewsOne.

У такій різкій формі про рішення Міністерства охорони здоров'я України випробувати цей препарат на хворих з COVID-19 висловився доктор фізико-математичних наук за спеціальністю "біофізика", провідний науковий співробітник Інституту фізики НАН України та стипендіат Марії Кюрі в Університеті Бургонь-Франш-Комте (Франція) Семен Єсилевський.

"Якщо немає ні найменших натяків на те, що препарат може бути ефективним проти будь-якого вірусу в принципі, то на який... проводити його клінічні дослідження проти COVID-19? Щоб що? Їжакові навіть зрозуміло, що якщо за 20 років по ньому немає жодної розумної наукової роботи, то це апріорі барахло", - написав вчений в Facebook.

За його словами, по даному препарату є наукова публікація авторства людей самого "Фармаку" про дослідження in vitro. Але дослідження силами виробника не може вважатися повністю незаангажованим. До того ж, у пробірці противірусну активність показує практично що-завгодно, але 99.99% з цього чого-завгодно на рівні цілого організму потім не працює.

"Препарат не проявляє будь-якої вираженої дії у клініці. Це факт і це чітко видно, тому що його намагаються застосовувати проти грипу вже десятиліттями, але жодного значущого ефекту від нього немає", - підкреслив Єсилевський.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Нагадаємо, МОЗ схвалило проведення досліджень в семи медустановах країни вітчизняного препарату "Амізон Макс" виробництва компанії "Фармак". За межами колишнього Радянського Союзу препарат раніше не сертифікували. Крім того, Всесвітня організація охорони здоров'я також не включала його в свої рекомендації. Не згадується він і в спеціалізованих зарубіжних виданнях.