Зеленський, фото: Офіс президента
Зеленський, фото: Офіс президента

Українські захисні маски пустять на експорт, Зеленський вже дав команду

У світі продовжує бушувати пандемія коронавірусної хвороби COVID-19, і вчені все ще невизначені, коли варто очікувати кінця цієї напасті. Хоча промислові потужності були значно нарощено для виробництва засобів індивідуального захисту, в першу чергу масок та респіраторів, стрімке зростання попиту на такі вироби створило глобальний їх дефіцит. Уряди багатьох країн доклали безліч зусиль, щоб задовольнити внутрішні проблеми; довелося зайнятися цією проблемою й українській владі.

Піраміда, фото з вільних джерел
Піраміда, фото з вільних джерел

В Україні будуть карати за фінансові піраміди, що світить наступним МММ

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Верховна Рада України розгляне законопроєкт, який повинен заборонити діяльність так званих фінансових пірамід і встановлює відповідальність за їх організацію. Джерело: Проєкт Закону про заборону фінансових пірамід в Україні №3479 від 14.05.2020, розміщений на сайті ВРУ.

"План виходу з карантину", карикатура; Telegram
"План виходу з карантину", карикатура; Telegram

Гостра карикатура висміяла карантинні плани Кабміну Шмигаля — скрізь ж*па

Українська громадськість не втомиться обговорювати питання карантину і виходу з нього. Різні люди відстоюють свої різноманітні інтереси і погляди, тому однозначності не може бути. Для деяких карантин - загроза матеріального добробуту, інші розглядають його як порушення прав і свобод. Багато хто намагається серйозно ставитися до пандемії коронавірусної хвороби COVID-19 і взагалі не розуміє причин ослаблення протиепідемічних заходів. Уряд Дениса Шмигаля розробляє різні варіанти виходу з карантину, і всі вони неминуче стикаються зі справедливою критикою. Цю ситуацію і висміяли їдкою карикатурою.

Картопля, фото: Pxhere
Картопля, фото: Pxhere

Поки вітчизняні овочі гниють на полях, в Україну планують завезти технічну картоплю з Франції

На прилавках в Україні вперше з'явиться картопля з Франції. Однак, це технічна картопля, яка призначена виключно для приготування фрі. Франція, Бельгія і Нідерланди вперше експортували картоплю до України через неможливість продати її в період карантину через традиційні канали збуту. Про це повідомляє Українська Асоціація виробників картоплі.

Громадський транспорт, скріншот: YouTube
Громадський транспорт, скріншот: YouTube

Криклій розповів, що буде з цінами на транспорт після карантину

Під час пандемії коронавірусу, весь пасажирський транспорт в Україні потрапив під обмеження. Зараз, під час відновлення перевезень після карантину, пішли розмови про можливе підвищення цін на проїзд. Міністр транспорту і інфраструктури України Владислав Криклій заявив, що змін цінової політики найближчим часом не очікується. Він зазначив, що зараз вкрай важливо зберегти ті тарифи, які є, щоб українцям було легше подолати психологічний бар'єр, що виник за час карантину.