За новим планом, затвердженим Кабінетом міністрів України, у Київській області буде не 25 районів, а усього лише 6.

Кабмін схвалив пропозицію Київської ОДА щодо нового районування області - вона була схвалена на рівні міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова в рамках робочого засідання.

На карті тепер будуть наступні райони: Бучанський, Обухівський, Переяславський, Бориспільський, Фастівський і Білоцерківський. Така реорганізація допоможу більш вдало і точно формувати місцеві бюджети та зміцнить місце уряду.

Адміністративний поділ Київської області
Адміністративний поділ Київської області

Ідея цієї реформи належить уряду Володимира Гройсмана, проте Зе! Команда продовжила втілювати цю політику.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Проте важливо розуміти, що зміняться не лише карти і методи формування бюджету, але й система управління. Тепер кожен район матиме префекта, якого призначатиме президент за поданнями Кабінету міністрів. Основна функція префекта - контролювати конституційність рішень органів місцевого самоуправління. Іншими словами, префект не матиме жодного стосунку до формування бюджету - це залишиться під контролем районних рад. Префектом можна буде стати на конкурсній основі.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Децентралізація від Зеленського: опубліковано повний текст законопроєкту про зміни в Конституції України.

Як повідомляв портал Знай.ua, Реформу децентралізації запозичили у поляків.

Також Знай.ua писав, що В Україні зникнуть цілі області: що відбувається.