Сьогодні був оприлюднений текст законопроекту про децентралізацію, який на минулому тижні подав президент Володимир Зеленський.

Згідно із цим законопроектом пропонується внести кардинальні зміни до Конституції України в частині адміністративно-територіального устрою. Зокрема, пропонується прибрати з тексту Конституції перелік областей, замінивши його пунктом про встановлення порядку створення, перейменування та зміни кордонів областей, округів та громад окремим законом. Також згідно із новим законопроектом в Україні замість районів з’являться округи.

Варто зазначити, що в цьому законопроекті, попри заяви офіційних осіб, нема ніяких положень щодо особливого статусу Донбасу.

Нагадуємо, що про готовність до децентралізації в Зеленського повідомляли ще на початку грудня.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський "розколовся" про пожежу у одеському коледжі, українці готуються до найстрашнішого: "Жертв більше".

Також Знай. ua писав, що Пальчевський намацав точку "G" у Януковича, а всі "задоволення" отримав Зеленський.