З сьогоднішнього дня набуває чинності закон “Про організацію дорожнього руху для осіб, які пересуваються в колісних кріслах”. Верховна Рада прийняла його ще 14 грудня. Головні зміни полягають у тому, що візочники будуть підкорятися тим же правилам дорожнього руху, що і велосипедисти. Розглянемо основні положення.

людина з інвалідністю, фото pxhere
людина з інвалідністю, фото pxhere


З сьогоднішнього дня візочники мають право пересуватися по велосипедним доріжкам. Рух по пішохідній доріжці і тротуару має здійснюватися зі швидкістю пішохода. Ці люди наділяються переважним правом на перетинання проїзної частини по позначеному пішохідному переходу.

Особа, яка пересувається на інвалідному візку, може рухатися по крайній правій смузі проїзної частини. При цьому вона повинна пересуватися по ходу транспорту. Поворот ліворуч та розворот допустимі на дорогах, на яких є лише по одній смузі руху в різні боки, без трамвайних колій. Рухаючись по проїжджій частині, вони зобов'язані дотримуватися ПДР для велосипедистів.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Нагадаємо, в Запоріжжя чоловік облив свою дівчину запальною сумішшю і підпалив.

Раніше Знай.ua повідомляв, на Вінниччині воюють два храми. В останні зіткнень постраждав священик, якого сильно побили. Швидка забрала потерпілого до лікарні.

Також Знай.ua писав, в соцмережах оприлюднили відео масової бійки, яка відбулася в Алушті. На проїжджу частину виїхав інвалід-візочник, перегородивши шлях одного з автомобілів.