Дівчина-трансгендер розповіла про свій "вибір без вибору". Своїми переживаннями і думками вона поділилась з журналістами.

Інтерв'ю у трансгендерної дівчини з Херсону взяло видання t.ks.ua

Тетяна (ім'я героїні змінили навмисне задля її безпеки) особлива дівчина. І не лише тому, що її гендерна ідентичність не збігається з біологічною статтю. Дівчина не чує з народження. Саме тому, вона не могла почути слів лікаря з пологового, який повідомив її батькам: "У вас -хлопчик".

За словами Тетяни, вона з самого дитинства відчувала, що відрізнялася від інших. А усвідомити те, що відчуває себе жінкою, змогла після закінчення школи.

"Я з самого дитинства відчувала, що відрізняюся від усіх. По-перше, моє дитинство не було таким же, як у інших дітей: я не чую від народження, і тому мої комунікації були більш обмеженими, ніж у інших дітей. Не тому, що зі мною дружили чи не дружили - ні. Просто з кожним роком спілкуватися ставало все складніше. Я ставала більш вразливою. Щодо гендерної ідентичності, то я спочатку взагалі не розуміла, що зі мною відбувається і чим викликаний дискомфорт, який був майже в кожному дні мого життя. За часів мого дорослішання не було інформації, яка допомогла б мені розібратися або натякнути. Майже не було телебачення з субтитрами, не було Інтернету, я дивилася фільми і насолоджувалася картинкою, інтуїтивно розуміючи сенс. Спочатку я думала, що я - хлопець-гей. Мені подобалося дивитися в кіно і в кліпах на дуже жіночних чоловіків і на красивих жінок. Уже після школи я потрапила в ЛГБТ-організації - і вже там у мене з'явилася інформація, доступ до Інтернету. Тоді я і зрозуміла, що транс-жінки, яких я бачу на зображеннях, і ті, про які я читаю, такі ж, як я. Мої відчуття - такі ж", - розповіла Тетяна.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Дівчина-трансгендер з Харкова, фото: t.ks.ua
Дівчина-трансгендер з Харкова, фото: t.ks.ua

За словами дівчини, її вибір батьки та близькі приймають з розумінням.

"Це не зовсім вибір. Це вибір без вибору. Бути тим, ким я є, або не бути зовсім", - каже Тетяна.

Тетяна працює секретаркою на підприємстві. У неї багато друзів. Вона захоплюється фотографією, малюнком, але найбільше любить танцювати.

"Найбільше я люблю танцювати. І хоча я не чую голосу, але я чую вібрації - баси. Танець робить мене щасливою!", - каже Таня.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, трансгендерний чоловік народив третю дитину

Як повідомляв портал Знай.ua, трансгендер стала обличчям відомого косметичного бренду

Також Знай.ua писав, трансгендер з Грузії показала, чим її нагородила природа