На сьогоднішній день продовжуються рейдерські атаки на групу підприємств, які працюють під брендом АЗС «МОТО», а при дивною мовчазної позиції антирейдерської комісії Мін'юсту та правоохоронців зберігаються загрози незаконної зміни власників та перереєстрації активів на підставних осіб-рейдерів.

Про це сьогодні на прес-конференції в Києві заявив адвокат Денис Мацкевич, який представляє інтереси компанії «МОТТО ТРЕЙДИНГ», пише Голос з посиланням на Уніан.

Також, за словами директора і засновника компанії ТОВ «Фриз Оіл Груп» (власник частини об'єктів АЗК, що працюють під брендом «МОТО») Кирила Белошицкого, починаючи з 2018 року, на мережу бренду «МОТО» здійснюється тиск, а також є підтверджені факти неправомірних заходів - рейдерського захоплення і бандитизму.

«За підробленими паспортами в 2018 р. була здійснена перша фіктивний правочин. Були підписані так звані «установчі документи», якісь «протоколи», акти з підробленими підписами за підробленим паспортом, і цей факт встановлений досудовим слідством. В тому числі вже є експертизи, які підтверджують, що я, як засновник і директор даних підписів на документах не ставив», - розповів він.

За його словами, компанія «Фриз Оіл Груп» у правовому полі вже два роки захищає свої права, «у тому числі права інвесторів та інших співзасновників-акціонерів Групи «МОТО», які працюють під цим брендом».

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

«Я та мої колеги – інші акціонери-учасники, які працюють під брендом «МОТО», звертаємося до президента, міністра юстиції, голів МВС та СБУ з проханням розібратися в цій ситуації, що б дали нам можливість працювати і не допустили ці факти бандитизму, рейдерства та неправомірного захоплення чужого майна», - заявив директор «Фриз Оіл Груп».

Низку встановлених осіб причетний до цього тривалого терору компаній і рейдерського захоплення активів, які зараз не розголошуються в силу слідчої таємниці. Серед них колишні високопоставлені чиновники, співробітники правоохоронних органів, нотаріуси, адвокат, державні реєстратори.

Як додав адвокат Денис Мацкевич, рейдерські атаки відбуваються від «підставний індійської компанії «Аруди Венчурс Прайвіт Лімітед», а особи, які використовують її, підробляють документи, які потім подаються в різні органи державної влади, суди, правоохоронні органи і на підставі цієї підробленої документації відбуваються незаконні реєстраційні дії, змінюються власники і керівники підприємств, відчужуються корпоративні права».

Він також пояснив, що логіка рейдерів зараз зрозуміла: з-за того, що в судах при публічних і змагальних процесах фіктивні документи втрачають юридичну силу, а реєстраційні дії скасовуються, опоненти намагаються домогтися свого за допомогою комісії Мін'юсту, яка одноосібно і непрозоро приймає рішення по рейдерським кейсів. А кулуарні маніпуляції навколо справи «МОТО» стали очевидними ще з-за того, що комісія за заявою опонентів, за підробленими документами в порушення строків на оскарження (2 місяці) все-таки дивним чином прийняла скаргу правопорушників.

Так само держава недоотримає багатомільйонні платежі та збори до бюджету України, які сплачують підприємства, що працюють під брендом «МОТО».