Українцям озвучили оновлений курс іноземних валют на понеділок, 9 листопада. Національний банк України опублікував офіційний курс згідно з яким, долар і євро трохи подешевшали.

Читайте Знай в Google News!

Про це йдеться у повідомленні прес-служби офіційного регулятора.

Курс валют на понеділок, 9 листопада

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 1 долар США – 28,1375 гривень;

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

- 1 євро – 33,4245 гривні;

Таким чином, курс долара став дешевшим на 22 копійки. При цьому євро зменшився в ціні на 16 копійок.

Обмін валют, фото Знай.ua
Обмін валют, фото Знай.ua

Фінансовий банкір Сергій Фурса зазначив, що зростання курсу долара-помірне. Якщо він продовжиться і прискориться, і якщо держава запустить друкарський верстат, то будуть негативні наслідки для економіки.

Тому що значна девальвація-це завжди ознака кризи в економіці. Це завжди провокує значну інфляцію. А це знову ж таки провокує кризові явища в економіці, - підтвердив банкір.

І хоча Нацбанк намагається стабілізувати ситуацію і налагоджує коливання, без грошей МВФ утримати курс гривні стабільним буде важко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, за оцінками провідних світових банків у 2021 році очікується падіння курсу долара на світових ринках.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні американська валюта в 2020 році, в середньому, буде тримати позначку в 28,85 гривень за одну американську купюру. А ось під кінець року - 29,5 гривень за долар.

Також портал Знай.uа писав, що МВФ спрогнозував реальний ВВП України на 2023-2025 роки.