Український політолог Руслан Бортник висловив свою думку щодо підвищення соціальних виплат громадянам. Крім того, він розповів, чи може таке рішення відбитися на державному бюджеті і чи здатне воно провести до дефолту при серйозному дефіциті бюджету.

Про це Руслан Бортник повідомляє на своєму каналі в YouTube.

"Сам бюджет, дійсно, переживає кризу. Більше того, мені здається, ця криза має і фінансову, і політичну, і психіатричну складову. А міністр фінансів... Я не впевнений, що він до кінця правильно розуміє цю ситуацію і він здатний розібратися", - говорить Бортник.

Він підкреслив, що цього року дефіцит бюджету вдалося трохи побороти шляхом зовнішніх запозичень, але в уряду вдалося позичити тільки 1/3 частину грошей, щоб покрити недолік. Йдеться про послугу у Міжнародного валютного фонду, інших кредиторів і на приватних ринках.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Читайте Знай в Google News!

"Досі уряд, незважаючи на всі наші пропозиції, не розробив механізм, при якому українські борги могли б у вільному режимі купити українські громадяни. Досі немає фінансової реформи. У той же час говорити про дефолт досить складно, я думаю, що дефолту не буде", - вважає Руслан Бортник.

Скріншот до відео з каналу Руслана Бортника в YouTube
Скріншот до відео з каналу Руслана Бортника в YouTube

За словами Бортника, дефолт матиме економічні та політичні наслідки. Якщо в Україні настане економічний дефолт, то до влади можуть прийти абсолютно нові люди. Бортник також каже, що в цьому випадку буде рости дефіцит державного бюджету.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

"Частину боргів треба секвеструвати, частину боргів треба реструктуризувати, тобто, перенести виплати по них для того, щоб зняти тяжкість з державного механізму, інакше дефолт неминучий", - пояснив політолог.

Нагадаємо, що Руслан Бортник розповів про те, як може відбитися на українцях введення повного локдауну.

Як повідомляв портал "Знай.ua", політолог Руслан Бортник вказав на найбільше випробування для президента Володимира Зеленського.

Також "Знай.ua" писав, що політолог Руслан Бортник висловився щодо прийнятого на наступний рік бюджету України.