Група компаній Stolitsa Group купує ринок "Столичний" з єдиною метою: розвивати його саме як Ринок. Група має для цього необхідну профільну експертизу, ресурси і досвід участі в подібного роду проектах.

Це слід з інтерв'ю керівника групи компаній Stolitsa Group Едуарда Соколовського.

"Виходячи з раніше затвердженої стратегії розвитку групи компаній SG, одним з найважливіших напрямків є участь у нових інвестиційних проектах. В рамках реалізації зазначеної стратегії з'явився такий успішний проект як ТРЦ " Retroville "і інтерес в придбанні оптового ринку" Столичний", для отримання синергії з не менш успішним проектом рітейлу під брендом Novus. Група має необхідну профільну експертизу, знає, як такі проекти розвинути і зробити ще прибутковішими", - зазначив керівник Stolitsa Group.

Він додав, що група має намір вкласти в" столичний " значні кошти, щоб у підсумку перетворити його на кращий торговий майданчик для українських виробників і один з кращих ринків у світі.

"Провівши аудит на ринку "столичному" із залученням провідної світової аудиторської компанії з ТОП-4, Stolitsa Group і вирішила купити цей об'єкт. У планах групи було його розвивати, вклавши інвестиції понад 1 млрд грн. Щоб у підсумку перетворити "Столичний" в один з кращих у світі ринків, на якому український виробник матиме можливість без посередника продавати свою продукцію кінцевому споживачеві", - сказав Едуард Соколовський.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Він також категорично спростував інформацію, поширювану нинішнім менеджментом ринку, про, нібито, плани будівництва на місці ринку житлових будинків.

"Це не відповідає дійсності. На виділеній під "Столичний" земельній ділянці, як за цільовим призначенням ділянки, так і за містобудівною документацією, зокрема, детальним планом території, просто не можна будувати нічого іншого, крім ринку. При цьому ні сам ринок, ні його власники не є суб'єктами, які мають право ініціювати зміну цільового призначення землі під ним. До того ж це питання знаходиться на особливому контролі у держави, оскільки спочатку створення на цій ділянці тільки оптового ринку, і нічого більше, потрапляло під вимоги Державної програми з розвитку мережі оптових сільськогосподарських ринків України", - підкреслив керівник Stolitsa Group.

В інтерв'ю Едуард Соколовський також зазначив, що угода про покупку Stolitsa Group ринку "Столичний" перебувала практично на фінальному етапі. Однак після підписання документів і отримання авансу продавець, нинішній мажоритарний власник Олександр Стельмах, несподівано перестав виконувати взяті зобов'язання без будь-яких причин і пояснень.