Про це заявив директор трикотажної фабрики на Полтавщині Віталій Мякінін в ефірі телеканалу «Україна 24».

"Міністерство економіки могло б підтримати підприємців. Підтримати як? Ті ж кредити 5-7-9%. Вони кажуть, що кредити видані і виплачені, але в моєму оточенні немає людей, які б їх отримали. Хто отримав ці кредити? Але ж багато хто хотів», - розповів Мякінін.

За його словами, для отримання кредитів за цією програмою банки вимагають виконання безлічі умов і затягують процедуру їх видачі, що робить участь бізнесу в програмі кредитування практично нереальним.

"Банк надає свої умови. Десь це певні обороти повинні бути, десь це тимчасові або найняті співробітники. І взагалі розгляд цих кредитів теж затягується", - пояснив Мякінін.

Він підкреслив, що зараз, як і до кризи, підприємці беруть звичайні кредити під значні відсотки. Обіцяної підтримки від держави бізнес не отримує.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Простіше і реальніше отримати кредит. Ми реально отримали кредит під 14%. Це нам пощастило, я вважаю: в основному беруть під 18%. І ми створили додатково 100 робочих місць. Але це не завдяки, а всупереч: ми намагаємося, розвиваємося, А підтримки я не відчуваю – ні я, ні мої друзі-підприємці», - розповіді Мякінін.

Раніше економічний експерт Борис Кушнірук заявив, що програма Мінекономіки з кредитування бізнесу провалилася через високі ставки і непрозорі умови. А також зазначив, що кредити за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» становлять лише 4,85% від загального обсягу кредитів малого та середнього бізнесу.

У той же час народний депутат Сергій Магера підкреслив: незважаючи на те, що бізнес в країні несе колосальні збитки через карантин, Міністерство економіки не пропонує ніяких рішень для його підтримки.