Про це він розповів на своєму каналі.

«На 1 січня 2022 року борги з комуналки становили 82,6 мільярда гривень. За моїми орієнтовними розрахунками, з урахуванням того, що зараз величезна кількість біженців та переселенців, заборгованість за комуналку перевищила 130 мільярдів. Ці цифри не друкують, їх немає ніде. Є лише орієнтовні дані "Нафтогазу", який заявив, що загальна сума боргів за газ населення плюс "Теплокомуненерго" становила на 1 червня 86 мільярдів гривень. З урахуванням того, що ця цифра ще півроку тому була 60 із чимось мільярдів, загалом 20 мільярдів тільки на газі додалося», - повідомив Олег Попенко.

За словами експерта, зараз мораторій на те, щоб стягувати борги із населення, але це мало кого зупиняє. Як розповів Олег Попенко, за борги людям дзвонять та погрожують електрики, газовики, тиснуть на них відключенням. Що буде далі із комуналкою, дуже важко прогнозувати. Також неможливо поки сказати, що буде із субсидіями.

«У нас на цей рік закладено субсидій 39 мільярдів плюс ще залишки у сумі 42,6 мільярдів. З урахуванням того, що у нас 5 мільйонів робочих місць втрачено, тобто це люди, які не мають роботи, та 8 мільйонів внутрішньо переміщених осіб, хоча б половина з цих людей вимагатиме субсидій. Тобто сума субсидій на цей рік необхідна як мінімум 80-90 мільярдів. Грошей цих у бюджеті немає», - наголосив Олег Попенко.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, підприємець Павло Себастьянович пояснив, із якою проблемою зіткнулася українська соціальна політика.

Також Знай.ua повідомляв, що водій доставки став мільйонером завдяки криптовалюті: працював по 14 годин за «мінімалку».