Українські аналітики повідомили, що за січень-липень 2022 року було експортовано 5,34 тис. тонн української яловичини, що становить лише 36% від тих об'ємів, які було експортовані за аналогічний період 2021 року.

Як повідомив аналітик УКАБ Max Gopka, від початку війни в Україні підприємства, які займаються забоєм і первинною обробкою ВРХ, працюють на мінімальних потужностях - забійна маса протягом перших семи місяців 2022 року скоротилась на 22,3%, порівняно з минулим роком, та становить 97,6 тис. тонн.

Фахівці пояснюють, що переробні м'ясні комплекси неспроможні скуповувати в довоєнних обсягах тварин через обмеження збуту продукції, зміни експортної логістики та значне скорочення внутрішнього попиту.

Експорт яловичини, facebook.com/UkrainianAgribusinessClub
Експорт яловичини, facebook.com/UkrainianAgribusinessClub

Зазначається, що виробництво яловичини в Україні останніми роками було експортно орієнтованим і у 2021 році 84,6% логістики припадало на морський транспорт. У травні було укладено нові домовленості з Єврокомісією, та узгоджено транзит яловичини через країни ЄС для подальшої торгівлі.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

"У результаті, за січень-липень 2022 року було експортовано 5,34 тис. тонн української яловичини, – це лише 36% від тих об’ємів, які було експортовані у 2021 році в аналогічний проміжок часу. В червні було експортовано 0,93 тис. тонн, а в липні торгівля зросла на 33% та вже становить 1,23 тис. тонн. Тому можна спрогнозувати, що в серпні експорт поступово зросте через відкриття українських портів для зернових", – зазначає експерт. Max Gopka

Фахівці додають, що Україна, яка отримала статус кандидата до ЄС, може в найближчому майбутньому долучитись до експорту яловичини в країни ЄС. То ж передусім потрібно розробити механізм виходу продукції на ринок ЄС. Це допоможе українським компаніям знаходити нові місця збуту.

Нагадаємо, восени здорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні подешевшала низка овочів попри негативні прогнози: які продукти варто купити просто зараз

Також "Знай.ua" писав, посилка за 1 гривню: Нова пошта змінила тарифи, хто і коли може скористатися