1 вересня. Раніше одночасно радісне та сумне свято для школярів та студентів. Однак, 2022 змінив нашу реальність, і тепер для всіх він переживальний і сумний. На навчання вийти змогли не всі.

Про це повідомив перший заступник міністра освіти та науки України Андрій Вітренко.

Він зазначив, що у новому навчальному році, який відбувається у нових для українців реаліях, до навчання приступило на 300 тисяч менше дітей, ніж минулого року.

Школа, кадр з відео
Школа, кадр з відео

"Цього року кількість учнів дещо зменшилася. Минулого року у нас було 4 млн. 200 тис. учнів, цього року розпочали навчання 3,9 млн. учнів", - сказав чоловік під час чергового брифінгу, який був присвячений початку освітнього процесу .

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Це з демографічних причин, оскільки спостерігається спад. Також, величезна кількість дітей залишили територію країни, і розпочали свій освітній процес уже в інших країнах. В усьому винна війна в Україні, яку 24 лютого розв'язав російський диктатор путін.

Школа. Фото: скрін youtube
Школа. Фото: скрін youtube

При цьому 800 тисяч учнів вже розпочали навчання в режимі офлайн, 1,2 мільйона в режимі онлайн. Решта обрали змішану форму навчання.

Варто зазначити одразу, що очну форму навчання обрали у тих школах, де було обладнано спеціальні підвали. У разі повітряної тривоги всі учні повинні будуть пройти у притулок, щоб убезпечити своє життя. Сподіваємось, що жодних провокацій з боку росіян не буде.

Нагадаємо, що овоч, який першим почав зростати в ціні — за тиждень на 10 грн: актуальна пропозиція

Раніше повідомлялося, що українцям пояснили, чому вони не отримують законних доплат до пенсій: що робити в такому разі

Також продавці розкрили секрет, чи чекати в Україні дешевих кавунів до кінця сезону .