На українських ринках сало, без якого не обходиться мало не жодна українська сім'я, значно подорожчало, що здивувало українців.

Спецкор "Файного міста" пройшлася по ринку Тернополя, щоб дізнатися, як змінилися ціни на м'ясо та сало.

У середньому роздрібні ціни на свинину за місяць збільшились на 2,7% до 144 грн за кілограм. Птиця подорожчала на 1%.

"Найбільше зросла ціна на охолоджене свиняче стегно (на 5,8% чи 6,9 грн/кг) та сезонно популярного ошийка (на 5% чи 7,8 грн/кг)",- говорять торговці.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Ринок. Фото: скриншот з відео
Ринок. Фото: скриншот з відео

Зміна цін решти м’ясних відрубів за результатами місяця обмежилася 1-3%. Ціни на інші види м'яса у липні коливалися незначно: яловичина залишилася на досягнутому рівні, курятина та індичатина додали 1%.

"Сало - "золоте", такої ціни ще не бачили", - говорить покупець на ринку. За кілограм хорошого просять на ринку 150 грн, за тоненьке - 60. Продавець говорить, що ще на початку року тонке сало коштувало 30 грн.

На сайті Мінфіну, де публікують ціна на товари у супермаркетах, за кіло сирого сала просять в середньому 154 грн, а от солоне ще дорожче 217 грн за кг у вересні.

Нагадаємо, ми писали, що українець намагався влаштуватися на "Нову пошту", але зіткнувся з проблемами: чи сплачує компанія податки у воєнний час.

Як повідомляв "Знай.ua" гречка знову подорожчала в українських супермаркетах, до "делікатесу" один крок.

Також "Знай.ua" інформував, що Польща додатково профінансує постраждалих від війни українців — в пріоритеті діти та жінки.