Українці, можливо, вже звикли до того, що щодня через війну зростають ціни на все - від палива та електроніки до продуктів харчування.

А зараз стало відомо, що в нашій країні суттєво скоротилося споживання хліба – на 2-3 мільйони людей, тоді як падіння виробництва становило десь 15-20 відсотків… і варіюється число залежно від регіону.

Хліб, фото: скріншот із відео
Хліб, фото: скріншот із відео

Юрій Дученко - перший віце-президент Всеукраїнської асоціації пекарів (ВАП) та директор ТОВ "Київ Хліб" (ТМ "Київхліб") - повідомляє, що за 7 місяців війни показник падіння виробництва є найвищим у східній частині країни.

"Це пов'язано, перш за все, з міграцією населення, зупинкою та руйнуванням підприємств та зменшенням купівельної спроможності населення. Сьогодні, за моїми оцінками, кількість споживачів хліба зменшилася приблизно на 2-3 млн", - заявляє він.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Рецепт домашнього хліба від Дідус, скріншот з відео
Рецепт домашнього хліба від Дідус, скріншот з відео

Десь п'ята частина хлібозаводів в Україні зупинилася з початком війни - через військові дії, окупацію чи знищення. А решта вже думають над тим, що протягом осені доведеться підвищити ціни на продукцію через збільшення вартісності природного газу... або взагалі закритися. Але останній варіант стосується десь 10% підприємств.

Нагадаємо, українка поскаржилася на зіпсований товар у магазинах Eva: дорогий парфум за втридорога виявився нахабною підробкою

Як повідомляв "Знай.ua", ціни на сало різко піднялися: продукт може стати "золотим"

Знай.ua писав, тренд зниження цін: скільки обійдеться "борщовий набір" українцям у вересні