Українці можуть заздалегідь розрахувати розмір пенсійних виплат ще до їх призначення. Зробити це можна всього в пару кліків. Детальну інструкцію поділилися в пресслужбі Пенсійного фонду в соцмережі facebook.

Кожен українець може попередньо дізнатися, яку пенсію може розраховувати, коли досягне пенсійного віку. Для цього необхідно мати лише комп'ютер або будь-який гаджет можливістю виходу в інтернет та, власне, доступ до самої мережі.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Так, потрібна війна на портал електронних послуг ПФУ, де скористатися програмою "Пенсійний калькулятор", яка за лічені секунди зможе прорахувати і страховий стаж, і розмір майбутніх виплат.

Пенсіонери, скріншот з відео
Пенсіонери, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

"Пенсійний калькулятор дозволяє легко розрахувати страховий стаж та розмір майбутньої пенсії. Все що потрібно – увійти на портал електронних послуг Пенсійного фонду. Програма підсумує періоди трудової діяльності та страховий стаж, і вже за кілька секунд ви побачите точну суму пенсії з розрахунком її складових", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українцям запропонували накопичити на старість, щоб отримати "плюс" до пенсії: у Раді підготували новацію з січня.

Також наш портал інформував, що українців попередили про підвищення тарифу на одну з комунальних послуг: платити доведеться на 50% більше.

Крім того, ми писали, пенсіонерам уріжуть пенсії, а на деяких подадуть до суду: українцям нагадали про один важливий нюанс.