Ось і настав новий навчальний рік, якого багато українців так боялися. Росіяни - народ непередбачуваний, і вони можуть влаштувати провокацію навіть із дітьми.

Цього разу мова йшла про дистанційне навчання. Незважаючи на те, що багато батьків вибрали саме такий спосіб навчання для своєї дитини, це все одно може бути дуже небезпечним. Особливо, якщо дитина залишається сама вдома.

Правила для школярів, фото: Патрульна поліція
Правила для школярів, фото: Патрульна поліція

Патрульна поліція України закликала батьків поговорити з дітьми про правила безпеки.

Насамперед, дитині, яка залишається одна вдома, потрібно розповісти про правила поведінки при повітряній тривозі. Що робити, куди проїхати, і таке інше.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Далі, що також важливо, нагадайте йому про номери телефону спецслужб - 101, 102 та 103. Попросіть також ні в якому разі не йти далеко від телефону. Він завжди повинен бути під рукою, щоб у разі потреби відразу прийняти дзвінок.

Школа, фото: скріншот з відео
Школа, фото: скріншот з відео

Вдома обов'язково потрібно залишити заряджений power-bank на випадок, якщо буде вимкнено електрику. Це допоможе залишитись на зв'язку.

Нікуди не пішли й правила використання електричними та газовими пристроями. Це також дуже важливо для дитини. Ну, і звичайно ж, у жодному разі не відчиняти чужим двері.

Дистанційне навчання, фото: скріншот з відео
Дистанційне навчання, фото: скріншот з відео

- Нагадайте правила безпечного спілкування в інтернеті: не повідомляти жодну особисту інформацію (місце проживання, телефон, прізвище, місце роботи батьків тощо), не надсилати особистих фото незнайомцям;

- домовтеся зі своїм сином або дочкою про те, що вони обов'язково повідомлять вам про випадки цькування в мережі, образливих повідомленнях або відправлення інформації, що змушує почуватися некомфортно;

- Встановіть з дитиною графік та час користування інтернетом та визначте соцмережі та їх контент, який буде безпечний для неї.

Таких правил дуже багато, і як показав 2022 рік, головне з них – безпека.

Нагадаємо, що українці, які залишилися без дому, продовжують отримувати платіжки за газ: у Мінітеграції пояснили, що робити у таких випадках

Раніше повідомлялося, що росія вбиває не лише людей: понад 7 тисяч закладів були змушені закритися

Також, Григорій Козловський долучився до допомоги сім'ям загиблих футбольних ультрас