Війна не змогла зіпсувати урожайність виноградників на території України. Українські винороби збирають урожай технічного винограду та починають займатися виробництвом вин.

Виноградники, розташовані на півдні Одещини, на околицях Ізмаїлу. Їхня загальна площа — 1 га, де росте чимало різних сортів: Шардоне, Рислінг, Піно Нуар, Мерло, Каберне Совіньйон тощо, зібрали доволі хороший урожай технічного винограду і зараз починають його переробляти. Про це пишуть в agronews.ua.

Виноград. Фото: скриншот Youtube
Виноград. Фото: скриншот Youtube

Виробництво вина — це доволі тривалий та складний процес. Якщо ми переробляємо виноград у 2022 році, готовим до вживання вино може бути приблизно через 3-4 роки.

Попри воєнний стан, ми добре підготувалися до виноробного сезону. Зокрема, ще до війни придбали кілька нових ферментаторів. Цей рік виявився напрочуд вдалим за якістю врожаю технічного винограду, якщо порівнювати з останніми кількома роками, — розповідає Дмитро Копій, директор виноробні.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тож, українцям нема чого перейматися, у всякому разі, у цьому році та ще через три роки вино від українського виробника все ще буде на полицях супермаркетів.

Виноробня. Фото: скриншот Youtube
Виноробня. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, ми писали, що скільки коштують кавуни та дині в Україні: після херсонських цінників хочеться ридати.

Як повідомляв "Знай.ua" росіянин мало не вбив себе з дружиною, захотівши приготувати бутерброд із TikTok: врятувала ванна.

Також "Знай.ua" інформував, свинина на столі українців з'являтиметься рідше: із новими цінами дозволить собі не кожен.