Війна не змогла зіпсувати урожайність виноградників на території України. Українські винороби збирають урожай технічного винограду та починають займатися виробництвом вин.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВиноградники, розташовані на півдні Одещини, на околицях Ізмаїлу. Їхня загальна площа — 1 га, де росте чимало різних сортів: Шардоне, Рислінг, Піно Нуар, Мерло, Каберне Совіньйон тощо, зібрали доволі хороший урожай технічного винограду і зараз починають його переробляти. Про це пишуть в agronews.ua.
Виробництво вина — це доволі тривалий та складний процес. Якщо ми переробляємо виноград у 2022 році, готовим до вживання вино може бути приблизно через 3-4 роки.
Попри воєнний стан, ми добре підготувалися до виноробного сезону. Зокрема, ще до війни придбали кілька нових ферментаторів. Цей рік виявився напрочуд вдалим за якістю врожаю технічного винограду, якщо порівнювати з останніми кількома роками,
Тож, українцям нема чого перейматися, у всякому разі, у цьому році та ще через три роки вино від українського виробника все ще буде на полицях супермаркетів.
Нагадаємо, ми писали, що скільки коштують кавуни та дині в Україні: після херсонських цінників хочеться ридати.
Як повідомляв "Знай.ua" росіянин мало не вбив себе з дружиною, захотівши приготувати бутерброд із TikTok: врятувала ванна.
Також "Знай.ua" інформував, свинина на столі українців з'являтиметься рідше: із новими цінами дозволить собі не кожен.