Стало відомо про те, що змінилося у шкільній програмі через війну в Україні. Діти будуть тепер більше обізнані про те, що відбувається у світі на сьогоднішній день.

Повномасштабна війна в Україні триває вже майже сім місяців, і освіта не може залишатися на боці через це. Міністерство освіти України внесло низку важливих змін до програми.

Над нею працювала величезна кількість експертів, представників передових вищих навчальних закладів, а також органів державної влади, депутати, директори шкіл тощо.

Школа, скріншот: YouTube
Школа, скріншот: YouTube

Щодо "Всесвітньої історії" та "Історії України" для 6-11 класів, там все кардинально змінилося. Наприклад, пропонується погляд на СРСР як на державу імперського типу. Орієнтир на вивчення не лише насильства над українцями у минулому столітті, а й на тому, як наш народ чинив опір. Окремим блоком тепер виносять розгляд Російсько-української війни, яка розпочалася ще 2014 року. Зазначається на геноцидних діях політичного керівництва та російського війська щодо українців, національному спротиві агресії російської федерації та міжнародній підтримці України.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

На предметі "Захист України" посилять військово-патріотичну складову. Розглядатимуть інформацію про сучасну Російсько-українську війну, про досвід ведення бойових дій, а також про вогненну підготовку тощо.

Предмет "Основи здоров'я" також отримав розширення у програмі. Наприклад, дітям докладно розкажуть про сигнали оповіщення населення, про дії під час повітряної тривоги, а також про укриття. Отака сучасна реальність у наших дітей.

Школа, фото: скріншот із відео
Школа, фото: скріншот із відео

"Зарубіжна література". Зі змісту програм вилучено твори російських та білоруських авторів. Натомість додані твори зарубіжних письменників відповідно до літературного процесу та з урахуванням вікових особливостей учнів. Так, замість росіян, вивчатиме творчість таких письменників, як Жан де Лафонтен, А. Генрі, Ганна Гавальда, У. Старк, Джон Бойн, Е. Шмітт, Йозеф Рот, А. Гранах і т.д.

Школа. Фото: скрін youtube
Школа. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що єдиний реєстр зброї: МВС пояснили, що зміниться для українців уже у жовтні

Раніше повідомлялося, що українка розчарувалася в Rozetka після великого обману: втратили посилку та вкрали десяток тисяч гривень

Також, небачений раніше потоп чи просто залякування: в Укргідроенерго розповіли про наслідки можливого удару по Київській ГЕС