В уряді пообіцяли, що субсидії у новому опалювальному сезоні отримають усі, хто їх потребує, але водночас деяких громадян можуть позбавити допомоги. Хто у зоні ризику, пояснила голова Міністерства соціальної політики Оксана Жолнович в ефірі "Українського радіо".

Міністр заявила, що на субсидії для українців на цей рік виділено 37,9 мільярда гривень, яких має вистачити для надання підтримки населення в опалювальному сезоні 2022-2023 років. Втім, отримавши житлову субсидію, українці можуть легко її позбутися. Оксана Жолнович пояснила, у яких випадках допомогу можуть скасувати.

Перевірка субсидій. Фото: скріншот youtube
Перевірка субсидій. Фото: скріншот youtube

Так, насамперед залишитись без субсидії можна, якщо не оплачувати комунальні послуги вчасно. Однак допомогу можуть і не відбирати, якщо людина надасть документ про затримку зарплати чи пенсії. Також можна оскаржити заборгованість у судовому порядку. У разі заборгованості повернути субсидію можна сплативши борг за комуналку або реструктуризувати його.

Субсидії. Фото: скриншот з відео
Субсидії. Фото: скриншот з відео

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Разом з тим, причиною позбавлення субсидії може стати зміна місця проживання або поява інших обставин, наприклад смерть одержувача допомоги. Забрати субсидію можуть також, якщо одержувач допомоги вказав неправильну інформацію про доходи.

Раніше портал Знай повідомляв, уряд недофінансує наступного року соціальну сферу на 20 млрд. грн: де візьмуть гроші на пенсії та соцвиплати.

Також наш портал інформував, що українцям запропонували накопичити на старість, щоб отримати "плюс" до пенсії: у Раді підготували новацію з січня.

Крім того, наш портал інформував, що українці, які залишилися без дому, продовжують отримувати платіжки за газ: у Мінітеграції пояснили, що робити в таких випадках.