В українських магазинах почали знижуватися ціни на гречку через збирання нового врожаю, але разом із нею починає дешевшати й інша популярна крупа – рис. Як змінилися цінники, повідомляє портал Мінфін.

Поки що експерти прогнозують стрімке зростання цін на продукти харчування, деякі позиції на полицях магазинів починають дешевшати. Так, впевнене зниження вартості показує гречка, яка ще недавно коштувала 100 гривень за кіло. Разом із нею дешевшає і рис.

Крупи, скріншот: Youtube
Крупи, скріншот: Youtube

У вересні середні ціни на довгий рис становили 70,57 гривні за один кілограм, а станом на 4 жовтня вже 66,60 гривні за кілограм. Мережі Varus та Metro встановили найнижчі ціни на крупу – 64,90 гривні за кіло. Найдорожче у Novus – 69,99 гривні за кіло.

Ціни на рис. Фото: скрін minfin
Ціни на рис. Фото: скрін minfin

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Водночас круглий рис додав у ціні та в середньому коштує 76,45 гривні за кіло замість вересневих 74,97 гривні за кіло. Найвищі ціни на кілограм крупи встановила мережа Metro – 105,89 гривні. Найдешевше круглий рис продається у Varus – 60,20 гривні за кіло. Також трохи додав у ціні довгий пропарений рис - у середньому 72,80 гривні замість вересневих 72,24 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, фермери прогнозують зниження врожайності картоплі: чи загрожує українцям дефіцит і що буде з цінами.

Також наш портал інформував, що на 5 гривень за кілограм: ціна на гречку в українських супермаркетах різко впала, а новий урожай продають ще дешевше.

Крім того, ми писали, ціни на популярні фрукти зірвалися з місця: банани, мандарини та яблука тепер не кожному по кишені.