З кожним місяцем українцям стає все складніше просочитися, адже ціни на продукти зростають, як гриби на дощі. Так, на тлі стрімкого подорожчання м'ясні продукти, такі як сосиски та сардельки, впевнено йдуть у розряд делікатесів. Про це свідчать дані порталу Мінфін.

Порадувати себе м'ясною продукцією українцям стає все складніше, адже ціни невгамовно йдуть нагору. Мова не тільки про свинину чи курятину, а й про продукти переробки, такі як сосиски та сардельки.

Супермаркет. Фото: Знай.UA
Супермаркет. Фото: Знай.UA

Так, у жовтні середні ціни на сардельки із сиром досягли 198,40 гривні за кілограм, а ще у вересні їхня вартість становила 189,56 гривні за кілограм. Сардельки Ятрань молочні також подорожчали: із вересневих 108,50 гривні за кіло до 111,23 гривні за кілограм.

Ціни на сардельки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сардельки. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Майже 20 гривень додали в ціні сардельки Алан Женевські із сиром – 257,40 гривні разом колишніх 238,74 гривні за кіло. Найвищі ціни на виріб встановлені в мережі Megamarket – 274,30 гривні за кіло, у Novus та Varus – 249,00 та 248,90 гривні відповідно.

Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін

Сосиски у жовтні також подорожчали, але не так помітно. Так, Сосиски Алан яловичі (350 гр) у середньому коштують 109,39 гривні, а у вересні були по 107,66 гривні. Сосиски Бащинські філейні – 185,40 гривні за кіло, що на 1,01 гривні дорожче, ніж у вересні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, фермери прогнозують зниження врожайності картоплі: чи загрожує українцям дефіцит і що буде з цінами.

Також наш портал інформував, що на 5 гривень за кілограм: ціна на гречку в українських супермаркетах різко впала, а новий урожай продають ще дешевше.

Крім того, ми писали, ціни на популярні фрукти зірвалися з місця: банани, мандарини та яблука тепер не кожному по кишені.