Ціни на автомобільне паливо полізуть нагору і на це є відразу кілька вагомих причин. Які цінники незабаром побачимо на АЗС і що сприяє подорожчанню, розповів засновник Prime Group Дмитро Леушкін на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Експерт зазначає, що підвищення цін на пальне вже на горизонті та уникнути його не вийде. Існує низка факторів, які провокують подорожчання, зокрема зростання щільності через похолодання.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

"Адже ПММ купується в тоннах, а продається в літрах. І ось цих самих літрів у тоні стане менше. Далі перехід на зимовий ресурс - він дорожчий за копійки на 30-50. Але тут тема окрема. При перших морозах стануть колом все. Бідулька буде з дизелем, реального морозостійкого на ринку просто немає. Все, що їде з Європи, не готове до нашого клімату", - наголошує фахівець.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Щодо цін, то паливо подорожчає принаймні на 2 гривні за кожний літр. Процес підвищення цін вже запущено, але повноцінну картину водії побачать уже за кілька тижнів.

"Нафта летить вгору, на тлі скорочення її видобутку. Газойль тестує літні піки. Почалося все це з приходом жовтня. І як тільки до АЗС доїде жовтневий ресурс, то як мінімум +2 грн він буде коштувати", - вважає експерт.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на бензин та повернення дефіциту: як АЗС намагаються заманити клієнтів знижками на дороге паливо.

Також наш портал інформував, ціни на автогаз пішли вгору: скільки коштує паливо на українських АЗС.

Крім того, наш портал інформував, водіям, які вирішили заощадити на бензині, загрожує величезний штраф: перевищує вартість транспорту і позбавляє прав.