У Верховній Раді 274 народні депутати підтримали законопроєкт №7365, який запроваджує для українських водіїв нові штрафи до 3400 гривень. За що каратимуть, йдеться у пояснювальній записці до документа.

У ході війни в Україні все частіше можна зустріти на дорогах автомобілі з нелегально встановленими номерами ЗСУ, Нацполіції, Нацгвардії та інших силових структур. У Раді вирішили посилити відповідальність водіїв за неправильне чи незаконне використання автомобільних номерів, і тепер порушникам загрожує штраф чи можливе позбавлення прав на строк до пів року.

Водiй. Фото: скрін youtube
Водiй. Фото: скрін youtube

У рамках законопроєкту покарання у розмірі 850 гривень передбачено за керування автомобілем без номерних знаків або з номером, що не належить йому. Також штраф світить водіям із перевернутими, закритими чи брудними номерними знаками.

Водій. Фото: скрін youtube
Водій. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

За незаконне використання номерних знаків силових структур водіїв каратимуть штрафом у розмірі 1700 гривень. У разі повторного порушення викласти доведеться 3400 гривень, а також виникне ризик залишитися без прав на строк від 3 до 6 місяців.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на українських водіїв чекає нововведення на дорогах з 1 жовтня: що потрібно зробити, щоб не клопотати штраф.

Також наш портал інформував, подорожчання та дефіцит палива: Мінекономіки пояснили, чого чекати. Повернений акциз все змінив.

Крім того, наш портал інформував, водіям розкрили ще один прийом від правоохоронців: чому покарання за найпопулярніше "порушення" незаконне.