Через повномасштабне вторгнення рф на територію України, окупацію та знищення території України, економіка зазнала значних втрат. Через низку причин, що виникли - порушення інфраструктури та постійні обстріли, харчові продукти значно зросли в ціні.

На тематичному сайті Мінфін публікують щодня оновлені дані щодо цін на ходові продукти, які купують українці, у мережах великих супермаркетах країни. Також можна прослідковувати, якими темпами йде інфляція, чи не пришвидшується не контрольовано, та чи варто запасатися продовольством наперед.

Сало. Фото: скриншот Youtube
Сало. Фото: скриншот Youtube

Сьогодні розглянемо як змінилися м'ясні продукти. Наприклад ковбаса копчена, ковбаса варена, сосиски, м'ясо теляче, свинина та курка, а також сало, яке правило найвищі в історії ціни.

Ковбаса копчена Глобіно салямі варено-копчена, коштує, станом на 8 жовтня, 174, 80 грн за кілограм. Це середня ціна. Минулого місяця ціна була в середньому - 179 грн. Тоді найдешевше таку ковбаску можна було знайти в супермаркеті мережі Ашан за 160 грн. Найдорожча пропозиція була у Новусі - 199 грн. Наразі ковбаску продають лише у Ашані.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Ковбаса, ціна. Фото: скриншот Мінфін
Ковбаса, ціна. Фото: скриншот Мінфін

Ковбаска варена Алан лікарська коштує наразі 278,16 грн. У Ашані можна її придбати за 262 грн, у Мегамаркеті 295 грн. У середньому ціна змінилася на 19 грн за місяць.

Ковбаса, ціна. Фото: скриншот Мінфін
Ковбаса, ціна. Фото: скриншот Мінфін

Гуляш з яловичини можна придбати за 217 грн, курячі стегна за 101 грн, куряче філе за 136 грн за кілограм, а свиняча грудинка 168 грн, ошийок - 214 грн.

Сало подорожчало в середньому за місяць на 22 грн та тепер коштує 199 грн.

За кіло сардельок з сиром від Ятрані правлять 198 грн, а сосиски молочні можна придбати за 111 грн.

Нагадаємо, ми писали, що нові цінники на фруктах: скільки коштують апельсини, виноград та банани в українських магазинах.

Як повідомляв "Знай.ua", салати влетять у копійчину: в Україні піднялися ціни на популярну зелень.

Також "Знай.ua" інформував, що вартість солі та цукру поповзла вгору: відомі супермаркети оновили ціни та українці випали в осад.