До зниження ціни призвело продовження зборки врожаю, покращення погодних умов дозволило фермерам відновити роботи та тепер оптом готові віддавати моркву за 12-16 грн за кіло.

За словами учасників ринку, вкрай невисокі темпи збуту, а також сезонне збільшення постачання моркви з господарств стали основними причинами негативних цінових коригувань на ці коренеплоди. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

врожай моркви, скріншот з відео
врожай моркви, скріншот з відео

Українські фермери пропонують моркву оптом по 12-16 грн/кг, що в середньому на 28% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Покращення погодних умов дозволило фермерам відновити збиральні роботи. В результаті, пропозиція моркви на ринку продовжує зростати, а от якісні характеристики даних коренеплодів не завжди влаштовують покупців, що є ще одним фактором зниження відпускних цін у сегменті.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

морква, скріншот з відео
морква, скріншот з відео

Ціни на моркву в Україні на сьогодні все ж таки в середньому у 2,6 раза вищі, ніж в аналогічний період минулого року.

В результаті, пропозиція моркви на ринку продовжує зростати, а от якісні характеристики даних коренеплодів не завжди влаштовують покупців.

Раніше ціна моркви долало цінові рубежі, та перевищувала ціну в понад 2,5 рази ніж в минулі роки.

Нагадаємо, ми писали, що автогаз продовжує дорожчати: як змінилися ціни на "бюджетне" паливо.

Як повідомляв "Знай.ua" кілограм сала чи життя: у Росії почали заманювати мобілізованих на війну їжею.

Також "Знай.ua" інформував, що в Україні триватиме синоптичне "бабине" літо, але після нього вдарять "мінуси".