Стало відомо про те, як цього року в Україні зріс попит та ціна на дрова. Ситуація будь-якої миті може обернутися на гірший бік, оскільки росіяни продовжують в Україні терор.

Подорожчання дров відбувається на тлі високих цінників на енергоносії, зокрема йдеться про газ. Люди почали переживати навіть не через ціни на дерево, а через високий попит, адже не всі можуть встигнути зробити запаси на зиму.

Такого ще в історії Незалежної України не було. У деяких населених пунктах люди сплатили гроші ще влітку, а отримають товар у найкращому разі у січні чи лютому.

Опалення дровами, скріншот з відео
Опалення дровами, скріншот з відео

Якщо порівнювати з минулим роком, то ціни на тверді породи зросли приблизно до 70%, а на м'які від 25 до 50%.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Все залежить від того, в якому вигляді купуєш дрова. В ідеалі хотілося б придбати дубові рубані дрова, які зараз стоять разом із доставкою та розвантаженням десь 2200 – 2500 грн за куб. А нам щоб узимку обігріти будинок на 100 кв.м , потрібно 10 кубів. Дешевше заплатиш, якщо це будуть поліна на 1,5-2 метри, які потім самому доведеться рубати. Ще можна самому вивантажувати деревину, самому привезти. -Пояснює житель Фастівського району Київської області Тарас Юрченко.

Дрова - фото torg.ukr.bio
Дрова - фото torg.ukr.bio

Також, підвищений попит призводить до повного хаосу в цій сфері, тому що одні продають кубометрами, інші складометрами, а треті машинами. Отак і складно зрозуміти, обдурили вас чи ні.

У різних регіонах є певна різниця цін на дрова. У північних областях вони дешевші – 600-800 гривень за один куб, а у південному та західному напрямку ціна вже в районі 1200 за таку ж кількість.

Дрова - фото Kaminholz Rhein-Ruhr
Дрова - фото Kaminholz Rhein-Ruhr

Нагадаємо, що виплати з безробіття по-новому: у Раді ухвалили важливе рішення

Раніше повідомлялося, що ціна на популярний овоч обвалилася — дешевше за гриби, в чому причина

Також автогаз продовжує дорожчати: як змінилися ціни на "бюджетне" паливо