Деяким українцям змінять механізм нарахування пенсійних виплат. Кого торкнутися зміни, розповіла перший заступник міністерства соціальної політики України Дар'я Марчак в інтерв'ю Соціальній інформаційній платформі.

Представниця відомства заявила, що у найближчій перспективі планується забезпечити військових гідним пакетом соцзахисту, що спричинить перегляд механізму призначення військових пенсій. Вона додала, що на сьогоднішній день цей механізм є дуже складним і має свої нюанси.

Виплата пенсій, кадр з відео
Виплата пенсій, кадр з відео

"Для мене такою моральною частиною цієї складової є те, що згідно із законодавством, при підвищенні виплат військовим, які захищають нас на фронті тут і зараз, також підвищуються виплати і дуже великій когорті військових пенсіонерів, які отримали призначення пенсій раніше 2014 року. І тут постає питання: Чи маємо ми мати єдиний підхід, загальний, для підвищення пенсій для всіх військових пенсіонерів?

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Дар'я Марчак додала, що Мінсоцполітики працює над зміною механізму призначення військових пенсій із профільним парламентським комітетом та Міністерством ветеранів. За її словами, вже найближчим часом має вимальовуватися картина, як виглядатиме підтримка українських воїнів.

Раніше портал Знай повідомляв, виплати з безробіття по-новому: у Раді ухвалили важливе рішення.

Також наш портал інформував, у Мінсоцполітики готуються запровадити універсальну соцдопомогу: хто з українців її отримуватиме.

Крім того, ми писали, що українці отримають одноразову допомогу в 3000 гривень: названі категорії.