Верховна Рада України ухвалила історичне рішення про визнання суверенітету Чеченської Республіки Ічкерія, але в Росії вже встигли назвати це рішення терористичним.

Якийсь час тому на сайті президента України було створено петицію, в якій йшлося про необхідність визнання незалежності цієї республіки: і ось, все відбулося.

Навіть попри те, що вона ще не зібрала необхідної кількості голосів, українські народні депутати проголосували за відповідне рішення. Тепер, найімовірніше, з ними будуть встановлені дипломатичні відносини, що явно не сподобається у Кремлі, а також голові Чечні Рамзану Кадирову.

Постанову парламенту підтримали 287 народних депутатів.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

У документі даного законопроекту засуджується геноцид проти цього народу, а також визнається суверенітет Чеченської Республіки Ічкерія, тимчасово окупованої територією Росії в результаті збройної агресії, вчиненої з порушенням Статуту ООН.

"Нагадуючи, що російська федерація в односторонньому порядку денонсувала Договір про мир та принципи взаємин між Російською Федерацією та Чеченською Республікою Ічкерія від 12 травня 1997 р. продовжила агресивну війну проти чеченської держави" - йдеться у повідомленні цього закону.

Нагадаємо, що це самопроголошене державне формування, яке оголосило про свою незалежність одразу після розпаду СРСР. Росія ще тоді показала, що собою представляє, і провела відразу дві війни на цій території, і тим самим окупувала Чечню Держструктури діяли в підпіллі до 2007 року. А 2007 року Дока Умаров оголосив "Імарат Кавказ".

Нагадаємо, що росіяни більше не хочуть жити: у Кремлі наказали заблокувати сайт зі здавання окупантів в український полон

Раніше повідомлялося, що путін повністю повторює безсилля Гітлера наприкінці Другої світової – польський депутат про атаку Києва

Також для путіна готують долю Усама бен Ладена: колишній російський міністр розкрив детальний план