Стало відомо, як переселенці без документів зможуть отримати соціальні виплати. Виявляється, тепер зробити це можна набагато простіше.

Верховна Рада України затвердила новий законопроект під номером №7433, і тим самим вписали туди норми умов отримання пенсійних виплат для таких людей.

Завжди, а особливо у воєнний час, ця гілка населення є найуразливішою. Саме тому уряд регулярно працює над тим, щоби полегшити їм життя.

Пенсіонери. Фото: скриншот відео
Пенсіонери. Фото: скриншот відео

Наразі передбачено новим законом захист прав фізичних осіб на час воєнного стану, а також спростили облік робочих місць для людей з інвалідністю.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Наприклад, передбачено обмін даними з Держреєстру з Фондом соцзахисту осіб з інвалідністю про створення робочих місць для людей з інвалідністю, їхню зайнятість та працевлаштування роботодавцями та інших соціально-трудових прав.

А ось що стосується пенсійних виплат для людей з інвалідністю. Якщо повторний медичний огляд було пропущено, то в умовах військового стану його продовжать на весь час, а потім ще на місяць після його скасування.

Внутрішнім переселенцям, які не мають з собою жодних документів чи відомостей про періоди трудової діяльності, страхового стажу тощо, на період введеного в Україні військового стану, а також наступні півроку виплачуватиметься пенсія на підставі даних з електронних державних реєстрів.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

Також, українцям віком 18-23, які навчаються в установах на денній формі та втратили годувальника, отримуватимуть виплати на підставі інформації про навчання за денною формою у 2022 році, отриманих ПФУ з Єдиної державної електронної бази з питань освіти. Термін – період воєнного стану та місяць після його скасування.

Нагадаємо, що за вартістю золота: українці почали готуватися до холодів і створили високий попит на дрова .

Раніше повідомлялося, що ці речі обов'язково потрібно мати вдома: як рятуватися при відключенні світла, газу та опалення

Також у Верховній Раді України оголошено про нові штрафи для водіїв: які спекуляції з номерами творять українці