Кожен дачник знає, що без якісних добрив важко отримати хороший урожай. Тому особливо дбають про цей важливий етап у городництві.

Щобільше, досвідчені городники та садівники рекомендують використовувати натуральні засоби не лише під час вирощування рослин, а й після збирання плодів.

Водночас не усі знають, що якщо засіяти ділянку сидератами, то можна легко відновити ґрунт до майбутнього сезону. Таким ефективним добривом є рослина-сидерат календула. Це зелене добриво вирішує безліч проблем. Зокрема, вона здатна позбавити хвороб і шкідників, а також насичує землю корисними елементами.

Календула, скріншот з відео
Календула, скріншот з відео

Правила вирощування календули:

Щоб використати усі корисні властивості цієї рослини-сидерату, потрібно дотриматися простих правил її вирощування. Насамперед врахуйте, що найкращим часом для посадки сидерата є кінець літа.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Водночас висівати насіння календули потрібно густо. Все для того, щоб досягти якіснішого результату. Далі до настання заморозків можна викопати квіти, які вже встигли зрости.

Однак існує й інша думка щодо цього, адже дехто вважає за краще залишити посадки на всю зиму, а прибрати сидерати лише навесні, при перекопуванні городу. Водночас майте на увазі, що обидва методи однаково корисні.

Грядки часнику, кадр з відео
Грядки часнику, кадр з відео

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", про смажені страви доведеться забути: ціна на соняшникову олію викреслить їх з меню

Також "Знай.ua" писав, ці речі обов'язково потрібно мати вдома: як рятуватися при відключенні світла, газу та опалення